natura magica ljetni odmori.jpg

Ljeto na Platku

aktivni odmor za djecu 7-17 godina

Planine su magične ljeti, a Platak ima posebnu draž i zato je odličan izbor makar dio ljeta provesti tamo, u susjedstvu i blizu svima.

 

Upravo na Platku, na svježem zraku i u prekrasnoj prirodi, djecu očekuju nezaboravni aktivni odmori uz zabavu, igru i učenje i to u društvu vršnjaka (uzrasta od 7 do 17 godina).

U nastavku se nalaze termini za aktivni odmor na Platku uz Natura magica koje smo pripremili za ovo ljeto.

SRPANJ

  • 12.7. - 16.7.2021.

  • 19.7. - 23.7.2021.

  • 26.7. - 30.7.2021.

KOLOVOZ

  • 2.8. - 6.8.2021.

  • 9.8. - 13.8.2021.

  • 16.8. - 20.8.2021.

  • 23.8. - 27.8.2021.

Program aktivnog odmora:

DAN 1

Dolazak na Platak oko 13 sati. Smještaj po sobama. Popodne upoznavanje i zabavne sportske aktivnosti na otvorenom. Oko 19 sati večera, a nakon toga večernji program. Prvi dan nakon večere zajedno s djecom pišemo pravila ponašanja na planini i u hotelu.

DAN 2-4

Ostale dane se s učiteljima/animatorima dogovara buđenje nakon čega slijedi tjelovježba na svježem zraku, pospremanje soba, ocjenjivanje soba i doručak. Nakon doručka se kreće planinariti u prikladnoj odjeći i obući s dosta tekućine.

 

Na Platku postoje tri šetnice (žuta, zelena i plava) od kojih svaka traje otprilike dva/tri sata. Nisu zahtjevne i djeca svih uzrasta mogu proći iste. Postoje i planinarske staze označene markacijama. Od onih kraćih i manje zahtjevnih jedna vodi na Guslicu, a druga na Snježnik. Guslica i Snježnik su isto tako povezani planinarskom stazom koja je srednje zahtjevna. U blizini Platka je i Risnjak kao i Hahlić i ostale planine, ali takve su staze malo zahtjevnije i definitivno iziskuju cijelodnevno planinarenje.

 

Učitelji/animatori naprave program za sve dane aktivnog odmora odmah prvi dan (popodne) te se u potpunosti prilagode djeci i njihovim mogućnostima.

Ručak je obično oko 13/13.30 sati. Kada djeca pojedu, jedna soba je uvijek zadužena za pospremanje posuđa i stolova. Slijedi strogi odmor (zbog jakog sunca i uzbudljivog jutra). Popodne je rezervirano za sportske aktivnosti i natjecanja (sprint, cross, snalaženje u prirodi, boćanje, traženje blaga, skok u vreći, skok na tri noge).

 

Večera je oko 18.30, slijede zabavne aktivnosti s prijateljima i učiteljima. Svatko je u svom krevetu u 22 i nakon pola sata se gase svjetla (z z z) 😊 U slučaju ružnog vremena ostaje se u domu te u zajedničkoj prostoriji učitelji/animatori uče djecu vezanju čvorova, izviđačke znakove (bit će potrebni za snalaženje u prirodi što je jedna od grupnih aktivnosti na otvorenom), orijentaciji pomoću kompasa ili se u dogovoru s djecom može pogledati neki film.

Zadnju večer je podjela nagrada i malo kasnije spavanje 😉

DAN 5

Zadnji dan ujutro nakon doručka završno pakiranje i druženje na otvorenom uz sportske aktivnosti. Ručak oko 13.30. Dolazak roditelja u 14.30, pozdravljanje s prijateljima, učiteljima/animatorima te polazak.

Cijena: 1360kn po djetetu

(minimalan broj prijavljenih: desetoro djece)

Cijena uključuje:

  • smještaj u višekrevetnim sobama s uslugom punog pansiona u Velikom domu na Platku,

  • osiguranje od nezgode,

  • 24-satni nadzor učitelja/animatora,

Napomena: kupaonica je etažna što pruža ugođaj pravog planinarskog doma 😉

Rezervaciju mjesta i uplatu vršite na:

Matulji Tours d.o.o. Trg M. Tita 351 211 IBAN HR6924020061100380463

matuljiinfo@matuljitours.hr 051 275 055 i 091 5570075

Za sva vaša pitanja, stojimo na raspolaganju:

Sandra: 091 760 0356

natura.magica19@gmail.com

Budite u toku i pratite nas na Facebooku i Instagramu

Ciljevi aktivnog odmora:

fizička aktivnost

učenje i zabava

timski rad

uživanje u prirodi

natura magica aktivni odmori za djecu
natura magica aktivni odmori za djecu
natura magica aktivni odmori za djecu
natura magica aktivni odmori za djecu
natura magica aktivni odmori za djecu
natura magica aktivni odmori za djecu
natura magica aktivni odmori za djecu
natura magica aktivni odmori za djecu
natura magica aktivni odmori za djecu
natura magica aktivni odmori za djecu
natura magica aktivni odmori za djecu
natura magica aktivni odmori za djecu
natura magica aktivni odmori za djecu
natura magica aktivni odmori za djecu

Zašto provesti ljetni odmor na Platku?

Natali će vam reći :)

(ovo su bile druge planine, ali vas čeka isto iskustvo)

"Kako bin ja opisala Kope? To je valda najlepše mesto na svete. Iman 16 let, a na Kope san prvi put šla kad san imela 7. Čin san se vrnula doma pokle svojga prvega ljetovanja tamo, zajno san rekla: "Mama, ja gren opet drugo leto!" I šla san. I leto pokle, i sako leto do sada.

 

Moji doma sako leto kada se vrnen doma z Kopi komentiraju da san drugačija, kako da nisan ista osoba. To je verovatno zato aš nas tamo navade reda. Jutro nan se ni problem rano stat i kamaru pospravit. Pokle tega remo na jutarnju tjelovježbu pa na pregled kamari i na kraje svi lačni tečemo na marendu.

 

Tamo se vavek najimo i skupimo energiji za planinarenje. Na planinarenju se vavek nekako zbližimo, povedamo i zezamo se pa nan ni teško hodit. Kada se vrnemo va hotel, gremo na obed pokle kega je već svemi dobro znan strogi odmor. Malo počinemo va kamarah, a onda remo na igralište ili gledamo neki film ako pada daž.

 

Oko 7 je večera, a onda pokle nje imamo organizirana druženja. To moru bit društvene igre, modeliranje gline, pantomime... Mene je najdraža večer kada imamo disko i maškare aš se tamo

svi natancamo i dobro zabavimo.

 

Kope mene nisu samo mesto kamo remo ljetovat i planinarit. Ne, Kope su puno više. Tamo vavek nastaju nova prijateljstva. I ni ko va škole,kade je drugemi bitno ki razred si i koliko let imaš, aš na Kopah su svi prijatelji i pomoru jedan drugemu. Sve se dela skupa va grupah i tamo nikad nisi sam. Nikad ni štufno, vavek se neš dela.. Taj planinski zrak nas sveh skupa promeni na boje i to je ono ča Kope čini posebnemi."

Zovem se Sendi i mama sam dva dečka koji 7 godina za redom provode ljetovanja i zimovanja na Kopama u društvu Sandre. Svaka riječ hvale i pohvale je premala koliko srca, vremena i pažnje ona daje toj našoj djeci dok su s njom. Svaki put, nakon što se vrate i sama pomislim da mi je opet biti dijete i s njom provoditi nezaboravne trenutke. 

Zovem se Andreja i mama sam dvoje djece od 16 i 14 godina. Od početka osnovne škole odlaze na ljetovanje na Kope s kojeg se svake godine vraćaju iskusniji, zdraviji, zreliji i samostalniji. Nevjerovatno je koje promjene se primjete na njima. Sandra ima izvrstan osjećaj za rad s djecom, odlična  je motivatorica.

Hvala ti Sandra na jednakosti,  svakom zagrljaju, utjehi, poticanju,  savjetu i ljubavi prema svakom djetetu! 

Ja sam Daniela, mama dvojice sinova koji od devete godine odlaze na ljetovanja i zimovanja na Kope.

Prijateljstva, iskustvo, sreću, učenje i zadovoljstvo koja su tamo doživjeli su neprocjeniva. Veliki dio toga si ti Sandra, jer tvoje uzrečice, poslovice i šale slušamo cijelu godinu doma. Tvoj odnos prema djeci i mladima profesionalan je i odgovoran, a istovremeno zabavan.