children-479692_1920.jpg

Natura magica

ideja

Dvije, tri riječi za početak

"Poštovani roditelji, bake i djedovi, djeco, vrijeme je tehnologije i interneta, ali smatram da ne smijemo izgubiti doticaj s prirodom. Zar se nije ljepše buditi na suncem okupanoj planini, svježem i čistom zraku uz pjevanje ptičica nego u prometom zakrčenom i bučnom gradu? Vjerujem da se slažete sa mnom i zato vas pozivam da pročitate moju priču i upoznate moj san koji stane u dvije riječi - Natura magica.

Moj susret s prirodom i šumama je započeo kad sam prohodala. Živeći van grada, u malom mjestu, imala sam prilika biti u voćnjaku, vrtu, livadi, obližnjoj šumi i neprestano sam ih iskorištavala. Kasnije, u osnovnoj školi, zahvaljujući mom tadašnjem profesoru geografije Klaudiju Jeleniću počela sam redovito planinariti u šumi i na planinama. Tih izleta svako se malo prisjetim jer uspomene su mnoge: od druženja s prijateljima, preko učenja raznoraznih izviđačkih vještina do malih nepodopština i šala koje smo radili jedni drugima, svakodnevnog izobilja smijeha.

2005. godine dobila sam poziv od profesora Jelenića da se pridružim ljetovanju s njim i djecom, ali ovog puta kao učitelj/animator. Od tog ljetovanja svake godine sam odlazila ponovno i na ljetovanja i na zimovanja s djecom na aktivne odmore kao učitelj/animator. U svojih 15 godina iskustva upoznala sam jako puno divne djece i njihovih podjednako divnih roditelja.

Dugo sam razmišljala kako bih mogla proširiti taj vid odmora, kako da roditelje i djecu iz Rijeke i šire okolice upoznam s nečim ovakvim i napokon sam odlučila ispuniti svoj san. Natura magica, obrt za aktivni odmor, ostvarenje je mog sna kojim djeci želim pružiti aktivne odmore kojih će se dugo sjećati, na kojima će stvarati uspomene koje će prepričavati roditeljima još jako jako dugo, a sve to u prirodi, na svježem zraku i u zdravom okruženju.

Pozivam vas da podijelimo moj san."

S poštovanjem,

Sandra Jardas

Upoznajte Sandru, 

Zovem se Sendi i mama sam dva dečka koji 7 godina za redom provode ljetovanja i zimovanja na Kopama u društvu Sandre. Svaka riječ hvale i pohvale je premala koliko srca, vremena i pažnje ona daje toj našoj djeci dok su s njom. Svaki put, nakon što se vrate i sama pomislim da mi je opet biti dijete i s njom provoditi nezaboravne trenutke. 

Zovem se Andreja i mama sam dvoje djece od 16 i 14 godina. Od početka osnovne škole odlaze na ljetovanje na Kope s kojeg se svake godine vraćaju iskusniji, zdraviji, zreliji i samostalniji. Nevjerovatno je koje promjene se primjete na njima. Sandra ima izvrstan osjećaj za rad s djecom, odlična  je motivatorica.

Hvala ti Sandra na jednakosti,  svakom zagrljaju, utjehi, poticanju,  savjetu i ljubavi prema svakom djetetu! 

Ja sam Daniela, mama dvojice sinova koji od devete godine odlaze na ljetovanja i zimovanja na Kope.

Prijateljstva, iskustvo, sreću, učenje i zadovoljstvo koja su tamo doživjeli su neprocjeniva. Veliki dio toga si ti Sandra, jer tvoje uzrečice, poslovice i šale slušamo cijelu godinu doma. Tvoj odnos prema djeci i mladima profesionalan je i odgovoran, a istovremeno zabavan.